Det har blivit allt vanligare att lyssna på ljudböcker i mobilen. Detta är möjligt tack vare olika appar som gör det möjligt att streama böckerna direkt till lyssnarens mobil. I den här artikeln går vi igenom de vanligaste apparna som finns för att lyssna på ljudböcker och beskriver hur du snabbt kommer igång att lyssna.

Appar för ljudböcker

De fyra mest välkända apparna för att lyssna på ljudböcker i sin mobil är Storytel, BookBeat, Nextory och Mofibo. Alla apparna liknar varandra på så sätt att användaren betalar en fast månadssumma för att få tillgång till att lyssna på böckerna. Oavsett hur mycket du lyssnar betalar du alltid samma pris. Det är en fördel om du läser mycket böcker men kan såklart också bli dyrt om du inte lyssna på så många böcker.

Eftersom det inte alls är säkert att du har uppkoppling när du vill lyssna på din ljudbok så finns det möjlighet att ladda ner böckerna till din telefon och lyssna utan uppkoppling. Det kallas för att lyssna offline. Hur många böcker som du kan ladda ner för offline-lyssning varierar från tjänst till tjänst. En annan sak som varierar mellan de olika apparna är utbudet av ljudböcker.

Varierande utbud

De olika apparna har inte samma utbud. Det kan vara en bra idé att testa en app innan du bestämmer dig för att fortsätta betala för den. Alla apparna vi nämnde låter dig lyssna på gratis ljudböcker i 14 dagar. På så sätt kan du bilda dig en egen uppfattning om utbudet och se om det är rätt för dig.

Så gör du

För att ladda ner någon av apparna besöker du något av företagens hemsidor eller laddar ner appen i Apple Store eller Google Play. Alla apparna fungerar för iOS och Android men bara Storytel fungerar även på Windows Phone. För att du ska kunna påbörja din 14 dagars provperiod måste du ange ditt kontokort. Anledningen till det är att du snabbt ska kunna fortsätta lyssna utan avbrott efter de 14 dagarna om du bestämmer dig att fortsätta prenumerera på någon av apparna.