Den populära TV-serien Arkix X kommer snart att komma ut som ljudbok rapporterar Svenska Dagbladet. Huvudrollsinnehavarna Gillian Anderson och David Duchovny kommer återigen att göra sina roller som FBI-agenterna Dana Scully och Fox Mulder.

Den nya ljudboken har titeln ”The X-files: Cold cases” och är baserad på ett seriealbum av Joe Harris. Historien utspelar sig efter Arkiv X-filmen ”I want to believe” som kom ut 2008 men innan tv-serien som sändes under 2016. Denna nya berättelse kommer vara exklusivt tillgänglig på den amerikanska ljudbokstjänsten Audible. Om någon svensk app plockar in den i sitt sortiment är i dagsläget oklart.

Hela projektet överses av skaparen till Arkiv X, Chris Carter. Förutom Duchovny och Anderson  kommer även flera av skådespelarna från tv-serien att reprisera sina roller och låna ut sina röster till ljudboken.

Arkiv X är en amerikansk tv-serie som första gången sändes mellan 1993-2002. Två långfilmer baserade på serien kom ut 1998 och 2008. Serien väcktes till liv igen 2016 då Fox beställde sex nya avsnitt. Det är i dagsläget oklart om det kommer en ny säsong även om många fans hoppas på det.